Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine LEKOS e-Trgovina so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine LEKOS e-trgovina, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Ponudba artiklov

Cene so predstavljene kot Redne cene in Akcijske cene. Redne cene so ponavadi priporočene maloprodajne cene proizvajalca ali uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik.

Akcijske cene veljajo za določeno obdobje oz. do odprodaje zalog.

 

Načini plačila

V spletni trgovini LEKOS e-Trgovina ponudnik omogoča plačilo s kreditnimi in bančnimi karticami: Eurocard/Mastercard, Visa, Diners Club, Karanta ter plačilo po predračunu, ki ga naročnik prejme na svoj elektronski naslov kot sklepno dejanje nakupa v spletni trgovini.

 

Cene

Cene veljajo do objave novega cenika.

 

Komunikacija

Z uporabnikom ponudnik vzpostavlja stik preko sredstev komunikacij na daljavo, razen v primerih, če temu uporabnik izrecno nasprotuje.

 

Varstvo otrok

Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejeti naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko ali preko elektronske pošte. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektonske pošte info@lekos.si

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadalnje obravnave postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

UPRAVLJALEC SPLETNE TRGOVINE

Upravljalec spletne trgovine LEKOS e-Trgovina je podjetje LEKOS d.o.o. Sevnica s sedežem na Drožanjski cesti 68, 8290 Sevnica.

Družba LEKOS d.o.o. Sevnica, Drožanjska cesta 68, 8290 Sevnica je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Krškem, št. vpisa 1/3474/00 z dne 23.09.1993, SRG2009/25925, matična številka 5805465. Družba je davčni zavezanec, št. za DDV: SI32859465.

Podjetje LEKOS d.o.o. iz Sevnice je član Obrtno podjetniške zbornice Slovenije.

Direktor podjetja LEKOS d.o.o.: Nataša Sotošek

 

Kontakti:


T 07-81 63 180
F 07-81 63 184
info@lekos.si