Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine LEKOS so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj zapisane pogoje poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

 

1. Registracija in postopek nakupa

Registracija uporabnika ni potrebna. Pomeni, da se brskanje po artiklih in izvedba nakupa lahko izvede brez registracije. Za izvedbo nakupa je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, kontaktna telefonska številka) in podatki za dostavo (ulica, poštna številka in mesto), ki so potrebni za uspešno izvedbo naročila, dostavo izdelkov in izdajo računa.

Nakup se prične z izbiranjem med ponujenimi izdelki tako, da jih postavite v košarico z gumbom "Dodajte v košarico". Za nakup zadošča že en izdelek. Po opravljeni izbiri in ob predpostavki, da se strinjate z vsebino košarice, nadaljujete z gumbom "Naprej". Postopek nakupa je v nadaljevanju sestavljen iz 4 korakov: 1 – Pregled košarice 2 – Podatki za naročilo 3 – Povzetek naročila 4 - Izvedba naročila. Naročilo lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili z gumbom Zaključi naročilo. V tem primeru se obrnite na nas na telefonsko številko 07/81 63 180 vsak delovni dan med 8.00 in 19.00 uro, ob sobotah med 8.00 in 13.00 ali nam pišite na e-naslov info@lekos.si.

Po opravljenem naročilu in plačilu boste po elektronski pošti nemudoma prejeli tudi obvestilo. Pozor! Preden ne dobite potrdila o uspešnem naročilu oziroma plačilu, nakup ne gre v izvedbo! V primeru, da po zaključenem naročilu ne prejmete elektronske pošte in se le-ta ne nahaja niti med vašo neželeno pošto, nas o tem čimprej obvestite na info@lekos.si, da preverimo, ali je bilo naročilo vseeno uspešno oddano in zaznano pri nas ali ne.

 

2. Način plačila, potrditev plačila in račun

Pri načinu plačila vam je na voljo:

- plačilo preko bančnih kartic

- plačilo po predračunu

V primeru naročila preko bančnih kartic je naročilo uspešno opravljeno po opravljenem plačilu in v trenutku, ko prejmete e-pošto iz naslova info@lekos.si z oznako »Potrdilo o uspešno zaključenem naročilu«. Račun v papirnati obliki vam pošljemo po pošti skupaj z naročenimi izdelki.

V primeru plačila po predračunu, prejmete e-pošto iz naslova info@lekos.si z vsemi podatki. Naročilo je uspešno opravljeno, ko predračun poravnate. Naročene izdelke vam pošljemo najkasneje naslednji delovni dan po prejetju plačila. Račun v papirnati obliki dodamo pošiljki.

 

3. Dostava izdelkov

 

Območje dostave

Dostava na dom oziroma želeni naslov na območju Republike Slovenije.

 

Vsebina dostave

Pod vsebino dostave artiklov je mišljen enkraten obisk na dogovorjenem naslovu. Dostava se obravnava kot neuspešna, kadar je naslovnik v času dostave na dogovorjenem naslovu nedosegljiv. Prav tako se dostava obravnava kot neuspešna, kadar naslovnika s pomočjo danih podatkov ni mogoče poiskati. Če menite, da dostavljavec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke (npr. posredovanje telefonske številke) vas prosimo, da izkoristite polje "Opomba" pri podatkih dostave.

 

Čas naročila in dostave

Vsa naročila plačana s kreditno kartico in prejeta na delovni dan do 15. ure ( ob sobotah do 10. ure ) bodo odposlana še isti dan oziroma najkasneje v treh delovnih dneh po prejetju naročila.

Naročila, za katera je predvideno plačilo po predračunu, bodo odposlana najkasneje v treh delovnih dneh od prejetja plačila. Predviden rok za plačilo predračuna s strani naročnika je tri dni, med katere se ne štejejo sobote, nedelje in prazniki.

 

Plačilo dostave

Dostava je brezplačna za vsa enkratna naročila, ki so enaka oz. presegajo vrednost 50 EUR z DDV.

Če je znesek enkratno naročenih artiklov nižji od 50 EUR, se dostava zaračuna v vrednosti 2,20 EUR . Cena vključuje DDV.

 

4. Reklamacije

Reklamacije v zvezi z dostavljenimi izdelki bodo upoštevane v kolikor nam jih boste javili najkasneje naslednji dan po prejetju pošiljke po telefonu na 07-81 63 180 ali po e-pošti na info@lekos.si.

Reklamacije bodo upoštevane v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka; izdelek je bil dostavljen napačni osebi ali na napačni naslov). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.

Zaradi možnih zlorab odpoved naročila ob dostavi ni mogoča!

Ponudnik bo vedno težil k temu, da bodo izdelki enakovredni objavljeni informacijam in fotografiji.

Opozorilo!

Nekatere sestavine izdelkov lahko povzročajo alergijske reakcije na koži. Pred uporabo si prosim preberite seznam sestavin in opozorila na embalaži.

 

5. Varnost

Spletna trgovina LEKOS uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

6. Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR (evrih) in vključujejo 9,5 % ali 22 % davek na dodano vrednost (DDV) odvisno od artikla, izdelka ali storitve.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

7. Varovanje osebnih podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Z registracijo v spletni trgovini soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

8. Odveza odgovornosti

Lekos ne odgovarja za uporabo spletnih strani spletne trgovine in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

9. Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja LEKOS lekarna, kozmetika, trgovina d.o.o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last LEKOS lekarna, kozmetika, trgovina d.o.o. ter njegovih pogodbenih partnerjev in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja LEKOS lekarna, kozmetika, trgovina d.o.o.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 

10. Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem okrožnem sodišču v Krškem.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@lekos.si ali na poštni naslov LEKOS lekarna, kozmetika, trgovina d.o.o., Drožanjska cesta 68, 8290 Sevnica.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.